Biden, Ukrayna’ya yardımı 33 milyar dolar artırmaya karar verdi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerikalı lider, Kiev’i desteklemek için yeni kaynak ayırmanın yanısıra, varlıklarına el koymak için Rus oligarklarına karşı yeni yasal araçlar kullanmayı umuyor.

The Washington Post tarafından bildirildiğine göre ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’nın Rus işgaline karşı savaşmasına yardımcı olmak için Kongre’ye 33 milyar dolar ek talep gönderecek.

Yayında ‘‘Biden’ın finansman talebi, Ukrayna’ya 20 milyar dolarlık askeri yardım, 8.5 milyar dolarlık ekonomik yardım ve 3 milyar dolarlık insani yardımın yanısıra savaşın neden olduğu küresel gıda şokunu ele almak için ABD mahsul üretimini desteklemek için 500 milyon dolar gibi diğer harcama kalemlerini içeriyor.” şelinde not edildi.

Kanada, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerini resmen soykırım olarak tanıdı

Buna ek olarak, Reuters’e göre , Amerikan başkanı varlıklarına el koymak için Rus oligarklarına karşı yeni yasal araçlar kullanmayı planlıyor.

Biden’ın önerisi, milletvekillerinin ABD yönetimine Rus oligarklarının daha fazla mal varlığına el koymasına, gelirleri Ukrayna’ya devretmesine ve yaptırım kaçakçılığını suç saymasına izin vermek için yeni seçenekler sunduğunu gösteriyor.

Bu, Adalet Bakanlığının bir zamanlar mafyaya karşı uygulanan katı bir yasayı kullanmasına izin vermeyi içeriyor. Haraç ve yolsuzluğa karışan kuruluşlara (RICO) ilişkin yasanın yaptırımlarından kaçan kişilere karşı ceza uygulanmasının getirilmesi sözkonusu.

ABD başkanı ayrıca karapara aklama davalarında zaman aşımı süresini beş yerine 10 yıla çıkararak savcılara bu tür davaları hazırlamaları için daha fazla zaman vermek istiyor. Buna ek olarak, Rusya ile yapılan yolsuzluk anlaşmalarından bilerek alınan paraya sahip olmayı suç saymak istiyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com