Beyaz Saray, ABD’nin Zelenskiy’nin “barış formülü”nü destekleyeceğini duyurdu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Başkanı Joe Biden Yönetiminden John Kirby, Ukrayna’ya sağlanan finansmanın acilen yeniden sağlanması gerektiğini de belirtti.

ABD “Ukrayna yetkililerinden kaynaklanan girişimleri destekleme politikasına bağlı kalmaya devam ediyor.”

Amerika’nın Sesi, böyle bir açıklamanın Ulusal Güvenlik Konseyi’nin stratejik iletişim koordinatörü John Kirby tarafından Kiev ile Moskova arasındaki olası barış görüşmelerine ilişkin soruları yanıtlarken yaptığını yazıyor.

Kirby, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy‘nin barış formülünü anlattığını söyledi.

Beyaz Saray temsilcisi, “Bu şekilde, uluslararası düzeyde Zelenskiy’nin barış formülünü desteklemek şeklinde başka bir fikir ortaya çıktı” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

ABD’nin Ukrayna’ya yapacağı yardıma ilişkin Kirby, “Ukrayna’nın güvenliğinin sağlanmasına yönelik yardım paketinin 27 Aralık’ta onaylandığını ve halen hükümetin uygulama yetkisine sahip olduğu son proje olduğunu” kaydederek “Şu anda yapacak başka bir şey yok, bu yüzden Ukrayna’ya yeni yardım için ek fon almak bizim için çok önemli, böylece bunu devam ettirebiliriz, çünkü Rusya Federasyonu’nun altyapı ve sivillere saldırmaya devam ettiği açık” dedi Kirby.

ABD’nin Ukrayna’ya yardımı

ABD yasama organının Meksika ile sınır güvenliğine ilişkin bir metin üzerinde anlaşmaya varmasıyla Kongre, Ukrayna’ya yardım tahsisindeki engelin kaldırılmasına yönelik bir anlaşmaya yaklaştı.

Cumhuriyetçilere göre ABD başkan adayı Donald Trump, seçim uğruna anlaşmayı engelliyor ve bu da yardım sağlanmasını ciddi şekilde tehlikeye atıyor. Ve dün ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson milletvekillerine bir mektup göndererek Ukrayna’ya yardım ve sınır güvenliğine yönelik fonun geçme şansının olmadığını belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com