Bakanlar Kurulu, Ukraynaca olmayan etiketlerle Ukrayna’da geçici olarak ürün satma iznini iptal etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu, bilgileri resmi dilden farklı bir dilde sunulan gıda ürünlerinin Ukrayna’da geçici olarak satılabilmesine ilişkin kuralı iptal etti.

Verkhovna Rada Bakanlar Kurulu temsilcisi Taras Melniçuk, Telegram kanalına verdiği demeçte, hükümetin böyle bir kararı 19 Ağustos’taki bir toplantıda aldığını bildirdi.

Ukrayna’ya en çok yardım eden ülkeler: yeni veriler yayınlandı

Aynı zamanda, Bakanlar Kurulu, 9 Mart’tan 1 Aralık’a kadar ithal edilmiş veya edilecek olan bu tür gıda ürünlerinin, asgari son kullanma tarihi veya azami tüketim tarihine kadar Ukrayna’da dolaşımda bulunabileceğini belirlemiştir.

Bu kararın, askeri (muharebe) operasyonlar sonucunda yasanın gerekliliğini yerine getiremeyen gıda marketleri işletmecilerine ithal ürünler hakkında devlet dilinde bilgi verme izni verdiğini hatırlatmak isteriz.

Aynı zamanda, bu tür ürünlerin üzerinde Ukraynaca zorunlu bilgiler eşlik etmeli ve bu bilgiler tüketicilerin talebi üzerine satıcılar tarafından sağlanmalıdır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

234 sayılı Kararın, insani yardım olarak Ukrayna’ya ithal edilmeleri veya Ukrayna’ya gönderilmeleri halinde (yani, satılık değillerse) gıda ürünlerinin ve yemlerin resmi dilden farklı bir dilde etiketlenmesine izin verdiği de belirtilmelidir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com