Kabine Ukrayna’da karantina kurallarını sıkılaştırdı; yasaklar arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hükümet portalında yayınlanan bilgilere göre Bakanlar Kurulu, karantina ile ilgili kısıtlayıcı önlemleri sıkılaştırarak, yasakları genişletmiştir.

Yeni yasaklar sokağa çıkmayı daha fazla kısıtlamaktadır. Bu konuda yapılan açıklamada;

“Ukrayna’daki COVID-19 hasta sayısındaki günlük artışın % 10’dan fazla olmasını; Devlet Çevre Güvenliği ve Acil Durum Komisyonu kararlarını ve uluslararası uygulama deneyimini dikkate alarak, Hükümet daha katı karantina uygulamalarına geçişin gerekli olduğunu düşünüyor.”

denildi.

Ukrayna genelinde 24 Nisan’a kadar sürecek karantina sırasındaki yasaklar:

  • Maske veya koruyucu olmadan halka açık alanlarda kalmak;
  • Çocukların ihtiyacı ve desteği haricinde, ikiden fazla kişinin grup halinde hareket etmesi;
  • Yetişkinlerin refakatinde olmayan 16 yaşın altındakilerin halka açık yerlerde bulunması;
  • Evcil hayvanların sadece bir kişi ile yürüyüşü ve iş gerekliliği haricinde parklar, meydanlar, dinlenme alanları, orman parkları ve kıyı alanlarında gezintiler;
  • Spor ve çocuk oyun alanlarında bulunmak;
  • Devletin ve yerel yönetim organlarının çalışmasını sağlamak için gerekli durumlar hariç olmak üzere 10’dan fazla kişiyi içeren tüm kitle (kültürel, eğlenceli, spor, sosyal, dini, reklam ve diğer) etkinlikleri gerçekleştirmek.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com