Avakov: Ukrayna hava trafiği 2 gün sonra tamamen durdurulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, henüz ülkelerine geri dönmeyen Ukraynalıları iki gün içinde ülkeye gelmeleri veya yurtdışında kalmaları için seslendi.

27 Mart Cuma günü itibariyle Ukrayna hava ve demiryolu bağlantılarının tamamen kapatılmasına karar verilecek.

İçişleri Bakanı gazetecilere verdiği demeçte, “Uçaklar Cuma’ya kadar bize gelecek. Cuma gecesi trenlerin yanısıra hava trafiği de durdurulacak.” dedi.

Avakov, “Cuma günü acil durum komitesinin tüm detayları açıklayacağını düşünüyorum” dedi.

Bakan, aynı zamanda hiç kimsenin Ukrayna vatandaşının anayasal haklarını iptal etmediğini vurguladı.

Avakov, “Ukrayna sınırını yürüyerek veya arabanızla geçerseniz ve Ukrayna pasaportunuz varsa, her zaman geçebileceksiniz” dedi.

“İki gün var. Bir araya gelin. Ve bundan sonra (uçuş bağlantısını kapatma kararı), Seylan’da bir yerde bir kulübede oturuyorsunuz, karar verdiğiniz için orada kalmaya devam edin. “ dedi.

Yurtdışından dönenlerin sağlık durumunu kontrol etmenin önemini vurgulayan bakan, gelen herkes testleri geçtiğini, ancak hızlı testlerin tam doğru bir sonuç vermediğini de belirtti.

Avakov, “Gelen herkes kendi kendine tecrit veya gözlem altında olmalıdır. Her biri kendi kendini tecrit olma zorunluluğu olan bir belge imzalar. Bu adresler Ulusal Polise iletilir ve düzenli kontrol edilir.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com