Almanya Dışişleri Bakanı, Ukrayna’ya daha fazla silah tedarik edileceğine dair güvence verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Berbock Harkov’a yaptığı ziyarette, Ukrayna’nın her köşesindeki insanların Almanya’nın dayanışmasına ve desteğine güvenebileceklerini bilmeleri gerektiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde bildirildiği üzere Berbok, Harkov’u “Rusya’nın Ukrayna’daki saldırgan savaşının mutlak çılgınlığının ve burada, özellikle ülkenin doğusundaki insanların her gün maruz kaldığı bitmeyen ıstırabın bir sembolü” olarak nitelendirdi.

Berbok “Ukraynalı meslektaşım ve dostum Dmitriy Kuleba‘nın daveti üzerine, Harkov’da bugünkü durum hakkında fikir edinmek ve öncelikle bu acı soğuk kışın savaşını veren sakinleri dinlemek istiyorum… Harkov’dan, Herson ve Kiev’e kadar Ukrayna’nın her köşesinde insanlar dayanışmamıza ve desteğimize güvenebileceklerini biliyor. Buna sağladığımız kış yardımları, jeneratörler, trafolar, yakıt ve battaniyeler artık hayat kurtarıyor. Daha fazla silah tedariki de dahil.” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı, “Ukrayna’nın Avrupa ailemizdeki yerini bu askeri kışta bile gözden kaçırmamanın” önemini vurgulayarak “Ukraynalılar her gün bağımsız yaşama hakkını seçiyor. Geleceklerini Avrupa’da, AB’de görüyorlar. Bu nedenle üyelik sürecinde kaydedilen ilerlemeden de bahsetmek istiyorum. Federal bir hükümet olarak, bunu somut hale getirmek istiyoruz. Ukrayna’ya hukukun üstünlüğünün, bağımsız kurumların ve yolsuzlukla mücadelenin güçlendirilmesinin yanı sıra AB standartlarına uygun hale getirilmesi konusunda ilerleme sağlanması için önerilerde bulunduk.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com