Türkiye yaralılar için koridor açmaya başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Erdoğan: Buça ve İrpin'deki olaylar Ukrayna'daki savaşı bitirme çabalarına gölge düşürdü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki Uluslararası Ombudsmanlar Konferansı katılımcılarına hitap ederken Türkiye’nin, yaralıların Türkiye’ye taşınması, tedavi edilmesi ve geri dönmesi için bir insani koridor açmayı teklif ettiğini söyledi.

Erdoğan, insani koridorun açılmasını gündeme getiren Türkiye’nin Kamu Başdenetçisi Malkoç’un ifadelerini işaret ederek, “Yaralılar için insani koridorun açılmasına varız. Sadece Rusya, Ukrayna değil, Suriye’de aynı şekilde Azerbaycan’da, Libya’da yaralıları getirmek suretiyle hastanelerimizde tedavilerini yaptık, tekrar geri gönderiyoruz. Bunlar bizim insani ve vicdani görevimizdir” diyerek bu sürece devam edeceğini vurguladı.

Verkhovna Rada İnsan Hakları Komiseri Dmitriy Lubinets‘in başkanlığındaki Ukrayna heyetinin de katıldığı uluslararası ombudsmanlar konferansı “21. Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği” başlığıyla 11-12 Ocak tarihlerinde Ankara’da yapılmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com