Almanya Cumhurbaşkanı: Putin dünyanın Ukrayna’yı unutmasını bekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf : OP basın servisi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna’daki savaşın kamuoyunun gözünden uzak olduğunu ancak Ukraynalıların desteğe ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Leipzig’de Almanya-Ukrayna belediye ortaklıkları konferansında konuşan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter SteinmeierAlmanya kesinlikle Ukrayna’nın yanındadır ve biz de gerektiği sürece yanınızda olacağız! Orta Doğu’daki savaş devam ettiği ve Ukrayna’nın artık bu kadar umutsuzca ilgi görmediği bir dönemde Ukrayna’nın bizim desteğimize daha çok ihtiyacı var. Putin’in hesabı şu: Dünya Ukrayna’yı unutmalı. Ama burada açıkça söylüyorum: Putin’e bu iyiliği yapmamalıyız ve yapmayacağız! Rusya’nın hukuk dışı ve insanlık dışı saldırgan savaşına alışamayacağız.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Steinmeier, artık ortaklıkları pekiştirmenin ve uzun vadeli desteğe güvenmenin önemli olduğunu söyleyerek “çünkü sırf manşetler diğer çatışmaları gölgede bırakıyor diye savaş bitmiş değil.” dedi.

Cumhurbaşkanı, bu kışın da Ukrayna için çok zorlu geçeceğini vurgulayarak “Ukrayna’nın altyapısını daha iyi korumak ve kışın nüfusa ısı ve elektrik sağlamak için bir “kış koruyucu şemsiye” oluşturma girişiminin nedeni budur. Çünkü hepimiz biliyoruz: Kremlin enerjiyi de silah olarak kullanıyor. Sadece bu da değil! Gördük savaşı yürütmenin en acımasız yöntemlerini kullanıyor.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com