AB’ye göre Ukrayna’nın odaklanması gereken ana reform yargıda olmalı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

AB’nin Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yargı reformunu Ukrayna yönetiminin ana görevi olarak nitelendirdi.

AB-Ukrayna Ortaklık Konseyi toplantısının ardından bir soru üzerine cevap veren Borrell “En önemlilerinden birini seçmek zorunda olsaydım, yargı reformuna dikkat çekerdim. Bu, tüm reformların anasıdır. Bağımsız bir yargı olmadan hukukun üstünlüğü, insan hakları varmış gibi davranamazsınız. Bu, demokratik bir ülkenin temel taşıdır.” dedi.

Borrell’e göre, yargı reformu yapmak için üç ana nedeni var: İyi işleyen bir demokrasinin temel unsurlarından biri olması yanında, yolsuzluğa karşı gerekli bir unsurdur ve hepsinden önemlisi Ukraynalıların ihtiyacı olan şey budur.

“Bağımsız mahkemeler ve kuvvetler ayrılığı. Bu olmadan yolsuzlukla veya diğer sorunlarla mücadele etmek zordur. Ne kadar zor olduğunu biliyorum ama gerekli.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com