Ukrayna’da kar yağışı devam edecek. Lviv bölgesinde 1 metreye ulaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da yoğun kar yağışı Cumartesi akşamına kadar sürecek. Bu arada Lviv bölgesine 90 santimetre kar düştü.

Ukravtodor’un basın servisi tarafından bildirildiğine göre sabah itibariyle, kar yağışları, batı, kuzey ve orta bölgelerde yoğun kar birikmesine sebep oldu. Kar yağışı hemen güneydoğu hariç hemen tüm Ukrayna topraklarında oldu.

Lviv’de kar 90 cm’ye kadar kadar ulaşırken, Volin, Ternopil, Hmelnitskiy, Rivne, Jitomir, Vinnitsa, Kiev, Çernigov ve Sumy bölgelerinde (15-20 cm) kar birikti.

Dnepropetrovsk, Donetsk, Lugansk, Poltava ve Harkov bölgelerinde ise hava sıcaklığı 0 ila 9 derece arasında olup yağmur görülmektedir.

Orta, kuzey ve batı bölgelerde hava sıcaklığı -3 ila -10 arasında iken, güneydoğu bölgelerde + 5 ila + 7 derece arasındadır.

Ana yollarda ise yol yüzeyi yer yer karlı olup hava sıcaklığı -9 ila -18 derecedir.

Ukrayna’da 12 Şubat’tan itibaren keskin bir şekilde soğuma beklenmektedir. Geceleri termometre, ülkenin batı ve kuzeyinde sıfırın altında 10 derecenin altına düşerken, 13 Şubat’ta orta, güney ve doğu bölgelerinde don görülecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com