ABD: Ukrayna’ya silah tedariki çatışmayı önler, şiddetlendirmez

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD: Ukrayna'ya silah tedariki çatışmayı önler, şiddetlendirmez

Müttefiklerden gelen askeri yardım, Rusya ile savaşın tırmanmasına katkıda bulunmaz, aksine Ukrayna’ya düşmanca saldırganlığa karşı direnme fırsatı verir.

ABD Daimi Temsilci Yardımcısı Büyükelçi Robert Wood, BM Güvenlik Konseyi’nin bir toplantısında “Ukrayna’nın topraklarını savunması için Ukrayna’ya silah sağlamak bu çatışmayı sürdürmez veya şiddetlendirmez. Aksine, bu silahlar Rusya’nın komşu bir ülkeye yönelik işgalini püskürtmeye ve Ukrayna’nın egemen topraklarını daha fazla işgal etmesini önlemeye yardımcı olur” dedi.

Wood, Rusya Federasyonu’nun gerçekten gerilimi azaltmak isteseydi, birliklerini çoktan geri çekip işgali durduracağını vurgulayarak “Bunun yerine Rusya ikiyüzlü bir şekilde bu tür konuları BM Güvenlik Konseyi’ne getiriyor ve saldırganlığının neden olduğu ölüm ve yıkımdan başkalarını sorumlu tutuyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com