AB, “Yolsuzluk Nedeniyle Ukrayna Yıllık 2 Milyar Dolar Kaybediyor”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Finance.ua‘da yayınlanan haberde, Avrupa Birliği’nin danışmanlık misyonu başkanı Kestutis Lancinskas tarafından belirtildiğine göre Ukrayna her yıl ulusal polisin yıllık bütçesinin 2 katına eşdeğer olan miktarı yolsuzluk nedeniyle kaybediyor. Bu ise 2 Milyar dolara tekabül ediyor. 

Bu rakam ayrıca Genel Savcılık bütçesinin 10’ katına, savunma bütçesinin yaklaşık üçte ikisine, sağlık hizmetlerinin yaklaşık 1,6 katına, eğitim sistemi için hazırlanan bütçenin ise  2,3 katına tekabük ediyor.

 Lančinskas “Yolsuzluğun üstesinden gelmek için, öncelikle, her vatandaşın kişisel katılımı gereklidir. Bir diğer husus ise yasal çerçevenin hazırlanmasıdır. Ukrayna’da, yolsuzlukla mücadele için en iyi yasal dayanaklardan biri dijital kayıt sistemleridir. İhtiyaç duyulan şey stokta bulunmaktadır. Ama yine de, bu kurumların gerektiği gibi çalışıp çalışmadığı sorusuna dönüyoruz, ”dedi .

Ukrayna’daki CMEU Başkanı “NACP’ye yaklaşık 2 milyon elektronik beyanname verildiğini ve bu sayının yalnızca 481’inin doğrulandığını açıkladı. “Bence Ukraynalılar şu soruyu sorma hakkına sahipler: Peki bu ajans neden kuruldu” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com