Ukrayna, NATO ile ortak komuta ve personel yönetimi tatbikatlarına başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi‘nden uzmanlar, Karadeniz bölgesinde (Odessa) kritik altyapıya yönelik hibrit tehditlere karşı bu hafta gerçekleştirilecek olan NATO ile ortak komuta ve personel tatbikatı “Dokunulmaz İstikrar”a katılıyor.

Tatbikat, NATO dışişleri bakanlarının Nisan 2019’da Washington’da Karadeniz bölgesindeki hibrit tehditlerle mücadelede Ukrayna’yı destekleme kararının bir parçası olarak düzenleniyor.

Tatbikat, Enerji Güvenliği Mükemmeliyet NATO Merkezi ile işbirliği içinde ve Hibrid Harp NATO-Ukrayna Platformunun bir parçası olarak ABD Deniz Akademisi desteğiyle Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından yapılacaktır.

Tatbikatların amacı, departmanlar arası ve sivil-asker işbirliğini güçlendirmek, planlama ve hazırlıkları tamamlamak, hibrit tehditlere ve krizlere müdahale alanında Ukrayna devlet organları sisteminin istikrarını oluşturmaktır.

Ukrayna, Türkiye’den 24 Bayraktar SİHA daha alacak

Tatbikatlar, Ukrayna’nın güvenlik ve savunma sektörünün organlarını, kriz yönetimini koordine eden kurumları ve ayrıca enerji ve diğer kritik altyapı operatörlerini içerecektir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com