Ukrayna, Türkiye’den 24 Bayraktar SİHA daha alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy, Türkiye’den 24 adet Bayraktar TB2 saldırı uçağı satın alınacağını duyurdu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin yeni başkomutanı Korgeneral Valeriy Zalujniy, Azerbaycanlı Report’a verdiği röportajda Ukrayna’nın, Rus saldırganlığına karşı ordusunu insansız uçaklarla güçlendirmeye devam edeceğini ve yeni bir Türk Bayraktar TB2 saldırı uçağı gruplarının satın alınmasının planlandığını söyledi.

General, Ukrayna’nın bu yıl zaten bir Bayraktar TB2 kompleksi satın aldığını da kaydederek “2021-2022 yılında Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için, dört tane daha bu tarz kompleksin satın alınması planlandı.”

Bir Bayraktar TB2 kompleksi 6 saldırı uçağından oluşmaktadır. Yani 2022 yılı sonuna kadar Ukrayna ordusu 24 adet SİHA ile takviye edilecek.

Zelenskiy: Stratejik şirketler Ukrayna’da kalmalı. Motor Sich’te gerekeni yaptık.

Şu anda, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri envanterinde iki tam teşekküllü kompleks, yani 12 adet Bayraktar var. Bunlardan 6’sı Hava Kuvvetleri’ne, geri kalanı Deniz Kuvvetleri’ne transfer edildi.

Zalujniy “İş Bayraktar’lları elde etmekle bitmiyor. Şimdi bu araçların kullanım eğitimindeyiz.” söyleyerek Ukrayna ordusunun şu ana kadar Türk uçakları konusunda çok az deneyimi olduğunu açıkladı.

Generale göre, gelecekte Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna yapımı insansız uçakların kullanımına geçecek.

6 İHA içeren bir kompleks yaklaşık 70 milyon dolara mal olduğu bilinmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com