Zelenskiy: Rusya ile tam ölçekli bir savaş olasılığı muhtemeldir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy YES Brainstorming toplantısında, Rusya ile tam ölçekli bir savaş olasılığının muhtemel olduğuna inandığını söyledi.

Foto: president.gov.ua

Cuma günü Kiev’de YES Brainstorming formatında düzenlenen Yalta Avrupa Strateji Forumu’nda konuşan Zelenskiy “Rusya adına güçlü bir tırmanış varsa, bu olabilecek en korkunç şey. Ne yazık ki böyle bir ihtimal var” dedi.

Zelenskiy, “Bunun Rusya Federasyonu’nun en büyük hatası olacağına inanıyorum, bundan sonra Rusya, Ukrayna, Belarus arasında asla bir komşuluk olmaz.” dedi.

2014’ün “Rusya’nın savaşa doğru bir adım attığı ve Ukraynalılar sayesinde bu yıl içerisinde savaştan geri adım atıldığı” yıl olduğunu hatırlatan Zelenskiy “Onlar durduruldu” dedi.

Foto: president.gov.ua

Zelenskiy ayrıca, Ukrayna’nın NATO’ya katılması konusunda 2014 yılında Rusya Federasyonu’ndan gelen büyük tehditleri umursamadığını da söyleyerek “Yine de bu, Ukrayna’nın seçimi, her Ukraynalının kişisel jeopolitik tercihi” dedi.

Zelenskiy’ye göre, diğer şeylerin yanı sıra Moskova’nın bilgi politikası, Ukrayna’nın bağımsızlığına saygısızlık, “Rus dünyası” anlatısı ve benzerleri, Ukraynalılar ve Ruslar arasındaki ilişkileri kopardı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com