Zelenskiy’den benzin istasyonu temsilcilerine: Fiyatları düşürün

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, benzin istasyonlarında yakıt fiyatlarının düşürülmesi konusunu görüşmek üzere sektörün temsilcileri ile biraraya geldi..

Sektör temsilcilerine “Sizlerden daha aktif tepki vermenizi ve gazın fiyatını düşürmenizi istiyoruz. İndirim yapmayın, fiyatı düşürün” dedi.

Ekonomi Bakanlığı temsilcisi son zamanlarda gaz ve dizel fiyatlarının düşmeye başladığını kaydetti. Grivnanın güçlenme eğilimi devam ediyor, bu yüzden yakıt daha ucuz olmaya devam edecek dedi.

Görüşmede yakıtın gerçek fiyatının, şirketlerin sadakat programlarına göre belirlediği fiyattan çok farklı olduğu da vurgulandı.

Piyasa temsilcileri, yasadışı benzin istasyonları sorununu değindi. Onlara göre, benzin istasyonlarının neredeyse % 25’i kaçak olarak faaliyet gösteriyor. Ayrıca yasadışı petrol rafinerileri de bulunmaktadır.

Daha önce, Başbakan Aleksey Gonçaruk benzin istasyonlarında fiyatların litre başına en az 2 grivna azalması gerektiğini söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com