“Halkın Hizmetkarı” Partisi gaz, benzin ve dizel üzerindeki tüketim vergilerini eşitlemeyi önerdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Halkın Hizmetkarı” partisinden milletvekili ve cumhurbaşkanlığı yardımcısı Olga Vasilevskaya-Smaglyuk, Ikinci okuma için yasa tasarısını hazırlarken, sıvılaştırılmış doğalgaz (LPG) ve benzin tüketim vergisi bin litre için 139.5 € olarak belirledi.

Parlamento 17-20 Aralık’ta tasarısıyı dikkate alacak.

17-20 Aralık’ta görüşülecek Vasilevskaya-Smaglyuk’un düzenlenmesi daha önce reddedildi, ancak prosedüre göre Verkhovna Rada’ya tekrar gönderebilmektedir.

Milletvekili, benzin üzerindeki tüketim vergisinin bin litre için şu anki 213.5 € ‘dan 139. €’ ya düşmesini isterken, LPG’de tüketim vergisin 2.7 kat artması, yani bin litre için 52 €’ dan 139.5 € ‘ya yükselmesini talep etmektedir. ( dizel bugün benzer bir tüketim vergisine tabidir).

Geçtiğimiz günlerde sıvılaştırılmış gaz fiyatları Ukrayna benzin istasyonlarında aniden keskin şekilde yükseldi . A-95 Consulting Group’a göre, geçtiğimiz ay boyunca ortalama gaz fiyatı grivna bazında yükselirken bu yükseliş büyük benzin istasyonu ağlarında daha da fazla oldu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com