Zelenskiy, yatırımcıları Ukrayna ile uzun vadeli işbirliğine çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Batılı yatırımcılara Ukrayna ile uzun vadeli işbirliği çağrısında bulundu.

Dragon Capital’in düzenlediği Ukrayna Sanal Yatırımcı konferansında katılımcılara hitap eden cumhurbaşkanı, onları Ukrayna ile kısa ve uzun vadeli ikili işbirliğinin düşünmeye davet ederek “Bunlar çok basit ve şeffaf araçlar. İlk araç United24 platformumuz. Çatışmalardan sonra hayata geri dönmek için birikim sağladığımız özel bir bağış toplama platformu. Bunlar mayın temizleme, hastane ekipmanı satın alma, insani yardım. Her katkı bize Ukrayna’nın şu ya da bu şekilde somut ve gerçek dostu olduğunu görme fırsatı veriyor. Kime minnettar olacağımızı görüyoruz.” dedi.

Ukrayna’nın çıkarlarını dikkate almayan limanların blokajını kaldırmaya yönelik her türlü anlaşma reddedilecek.

İkinci enstrümanın Ukrayna’nın askeri tahvilleri olduğunu belirterek “Şimdi bile, büyük çaplı bir savaş sırasında, borcumuzu kesinlikle dürüst bir şekilde gösteriyoruz. Askeri tahviller, özgürlük mücadelemizde bizi desteklemeniz ve para kazanmanız için bir araçtır. Kendiniz için para kazanın.” dedi.

Zelenskiy’e göre, uzun vadeli işbirliği beş ana unsuru ve fırsatı içeriyor.

Cumhurbaşkanı, “Avrupa, bilişim, tarımsal işbirliği, yeşil enerji, üretimin yerelleştirilmesi” vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanına göre Ukrayna, tüm Avrupa pazarına, kalifiye uzmanlara, savaş sırasında bile onlarca ülkenin anahtarı olmaya devam eden tarım sektörüne, zengin doğal kaynaklara ve yeşil enerjiye, basitlik sağlayan dijitalleşme alanına sahiptir. Bir kişi veya bir şirket ile devlet arasındaki şeffaflıkta, dünyanın en avantajlı yasalarından biri ile bilişim sektörüne sahip.

Zelenskiy, “Bilişim şirketlerinin genel merkezini ve ortak hizmet merkezleri kurmak için Ukrayna’ya taşımayı öneriyorum.” dedi.

Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşasına yönelik iddialı program, Avrupa’nın en büyük ekonomik projesi olacak.

Aynı zamanda Zelenskiy, Batılı yatırımcıların Ukrayna ile işbirliğinin savaşın mümkün olan en kısa sürede sona ermesine yardımcı olacağına dair güvenini dile getirdi.

Ukrayna benzin istasyonlarında yakıtla ilgili durum değişmeye başlıyor

Zelenskiy “Söylediğim her şeyin içinde tek bir kelime var: savaş. Savaş devam ediyor. Ve sizinle birlikte çalışarak daha hızlı sona erecek. İşlerin siyasi tarihle el ele gittiği yerlerde size başarıyı sunuyoruz. Sizi işbirliğine davet ediyorum.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com