Zelenskiy: Hava savunmasındaki her başarı, dünyanın ortak güvenliği Rusya’nın bozamayacağına olan güvenidir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Hava savunmasındaki her başarı, dünyanın ortak güvenliği Rusya'nın bozamayacağına olan güvenidir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Pazar günü kutlanan Hava Kuvvetleri Günü’nü “Her şeye rağmen insanların hayatını kurtaran, şehirlerimizi ve köylerimizi Rus teröründen koruyan gerçek Ukraynalı kahramanların günü” şeklinde nitelendirdi.

Pazar günü yayınladığı video mesajında “Bu çok önemli – Hava Kuvvetlerimizin askerleri sadece bize değil, tüm özgür dünyaya Rus terörünün yenilebileceğine dair net bir güven veriyor.

Ortaklarımızdan aldığımız “Patriot” ve “Iris-T” gelişmiş hava savunma sistemleri hakkında askerlerimizin kullanımına ilişkin bir raporu dinledim. Yardım eden her ülkeye, her lidere teşekkür ederim. Güçlü sistemler, çok etkili… Şimdiden önemli bir sonuç ürettiler. Ve sadece Ukrayna’da değil. Çünkü havasahamızdaki Rus füzelerinin her imhası ve özellikle Rus teröristlerin övündüğü aerobalistik “Hıncal” gibi füzelerin imhaları… Askerlerimizin her başarısı, dünyanın bir terör devletinin ortak güvenliği bozamayacağına dair güvenidir. Sadece bir hafta içinde, Rus teröristler şimdiden 87’si Şahed olmak üzere 65 farklı füze, 178 saldırı uçağı kullandı. Bunların önemli bir bölümünü düşürmeyi başardılar. Burada teröre karşı tam korumaya ihtiyaç var; böylece daha sonra diğer ulusları ondan nasıl koruyacağımızı düşünmek zorunda kalmayacağız. Ukrayna bu savaşı kazanabilir ve hava kalkanımız sonunda tüm Avrupa’nın güvenliğini garanti edecek. Aynı şekilde F-16’ların Ukrayna semalarında muharebe kullanımını bir an önce deneyimlemek istiyoruz. Bunun için her şeyi yapıyoruz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com