Budanov, “Rusya istese de istemese de” Ukrayna’nın yeniden tahıl ihracatına başlayacağını söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu gerçekten büyük bir taarruzu gerçekleştiriyor mu? Budanov'un değerlendirmesi

Ukrayna Ana İstihbarat Müdürlüğü (GUR) başkanı Kirill Budanov, Ukrayna’nın yeniden tahıl ihracatına başlayacağını söyledi. Ona göre, terör devleti Rusya’nın pozisyonuna rağmen süreç devam edecek.

Bulgar TV kanalı bTV ile yaptığı röportajda bundan bahseden Budanov, liman ve tahıl altyapısına yönelik Rus saldırılarının insanlığa karşı suç olduğunu vurguladı.

GUR başkanı, Ukrayna’daki tahıl terminallerinin bombalanması nedeniyle ilk zarar görenlerin düşük gelirli ülkeler olduğunu kaydetti. Budanov, Asya ve Afrika ülkelerinin en çok Ukrayna gıda ihracatına bağlı olduğunu da sözlerine ekleyerek “Öncelikle belirtmek gerekir ki liman altyapısına, tahıl depolama altyapısına yönelik saldırılar bir başka insanlık suçu delilidir. Tahıl ihracatını azalttığımız için ağırlıklı olarak düşük gelirliler, Ukrayna’dan gelen gıdaya doğrudan bağımlı olan ülkeler etkileniyor. Bunlar ağırlıklı olarak Asya ve Afrika ülkeleridir.”

Aynı zamanda, Ukrayna’nın kendisini Rus füze teröründen korumak ve tahıl ihracatına devam etmek için bazı adımlar attığını da sözlerine ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com