Tanklar, dronlar ve obüsler: Almanya, Ukrayna’ya bir askeri yardım paketi daha teslim etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: EPA

Federal Almanya Cumhuriyeti’nden Ukrayna’ya aktarılan bir sonraki askeri yardım paketinde mayın temizleme ekipmanları, topçu sistemleri, insansız hava araçları da var.

Almanya hükümeti, web sitesinde listenin 4 Ağustos’ta güncellendiğini bildirdi.

2 Zuzana2 kundağı motorlu obüs var (proje Almanya, Danimarka ve Norveç tarafından ortaklaşa finanse ediliyor); 2 WISENT1 mayın temizleme tankı (önceden 4 tanesi transfer edilmişti) ve T-72 tankları için 11 mayın tarama gemisi; Sınır hizmeti için 9 araç (toplam 177’si teslim edildi) daha teslim edildi.

Ayrıca Ukrayna’ya 3 adet VECTOR keşif uçağı (daha önce transfer edilen 81’e ek olarak) ve 5 adet mobil anten-direk sistemi (ZSU şimdiye kadar 47 tanesini Almanya’dan teslim aldı) ve 5 adet SurveilSPIRE mobil keşif kompleksi teslim edildi.

Aynı sayıda keşif kompleksinin yakında transfer edilmesi planlanıyor.

Almanya ayrıca 40 MARDER BMP’nin transferine hazırlanıyor (ilk 20’si zaten savaş alanında kullanılıyor); 6 adet Bergepanzer, 2 adet zırhlı tamir ve tahliye aracı; 7 mobil, uzaktan kumandalı ve korumalı mayın temizleme sistemi ve 18.000 taşınabilir tanksavar sistemi daha verdi.

Almanya, ABD’den sonra Ukrayna’nın en büyük ikinci askeri yardım sağlayıcısı durumundadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com