Zelenskiy: Ukrayna’nın Rusya’yı yenmesi için mümkün olanı da imkansızı da yapmalıyız

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy dondurulan varlıkların Ukrayna'ya devredilmesi çağrısında bulundu

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, akşam konuşmasında özgür dünyanın devamının ve Ukrayna’ya Rusya’yı yenme yeteneği sağlamanın önemini vurguladı.

Zelenskiy “Hatırlıyoruz: Savaş Rusya tarafından Ukrayna’da başlatılmıştı, ancak hedefi sadece devletimiz değil, sadece bağımsızlığımız değil. Bu nedenle Ukrayna’nın Rusya’yı yenebilmesi için özgür dünyanın maksimum konsolidasyonunu sürdürmek ve mümkün olan her şeyi yapmak kesinlikle önemlidir. Moskova bundan başka bir şey anlamıyor.”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Zelenskiy, Ukrayna’nın güçlendirilmesi, yeni savunma paketleri, yeni güvenlik çözümleri için Avrupa ülkelerinden oluşan ekiplerle çalışmaların devam ettiğini belirterek “Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar ve Rusya’nın yaptırımlardan kaçınma planlarının engellenmesi ve çeşitli yargı bölgelerine dağılmış olan Rus varlıklarına el konulması konusunda ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bize yardımcı olan herkese minnettarım. Rus varlıklarına el koymak için çalışıyoruz” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com