Estonya, Ukrayna’ya bir grup Javelin tanksavar füzesi teslim etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Estonya Silahlı Kuvvetleri

Geçen yılın Aralık ayında transfer kararı alınan Javelin tanksavar füzesi ve diğer silahlar Estonya’dan Ukrayna’ya geldi.

Estonya Savunma Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, yardım paketinin şu anda Ukrayna ordusu tarafından kullanıldığını söyledi.

Estonya’dan gelen yardım paketinde Javelin füzelerinin yanısıra makineli tüfekler, hafif silah mühimmatları, çeşitli ekipmanlar ve dalış ekipmanları da yer alıyor. Savunma Bakanlığı’na göre değerinin 80 milyon avro olduğu tahmin ediliyor.

Pevkur “Avrupa’daki son olaylar, Ukrayna’ya bu tür gerekli füzelerin ve diğer askeri yardımların tedarikinin büyük ölçekte devam edeceğini gösteriyor ve bununla müttefiklerimizle birlikte Kremlin’e Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğimize dair açık bir sinyal veriyoruz.” dedi.

Estonya’dan Ukrayna’ya yardım

Ukrayna, Estonya’danbir önceki paketi Haziran ayında almıştı. Bu paket dron karşıtı teçhizatlar ve mayın temizleme ekipmanlarını içeriyordu.

Nisan 2023’te Estonya, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine gece görüş cihazları ve topçu mühimmatı sağladı ve aynı yılın Haziran ayında, anti-dron ve mayın temizleme ekipmanlarını içerecek yeni bir askeri yardım paketini duyurdu.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca Savunma Bakanlığı, Estonya’nın İrlanda ile işbirliği içinde bir askeri sahra hastanesini Ukrayna ordusuna devredeceğini kaydetti.

Estonya halihazırda Ukrayna’ya yaklaşık 500 milyon avro tutarında askeri yardım ayırdı ve önümüzdeki 4 yıl içinde Kiev’e ülkenin GSYİH’sının %0.25’i oranında yardım sağlamaya devam edecek.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com