Zelenskiy, Ukrayna’nın güneyinde ve doğusunda neler olduğunu açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Zelenskiy’e göre, işgalciler yeni bir geniş çaplı saldırı yoluyla kendileri için en azından bir tür zafer kazanma girişimlerinden vazgeçmiyorlar.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, bir video mesajı yayınlayarak Ukrayna’nın doğusundaki ve güneyindeki durumun “mümkün olduğunca zor” olduğunu söyledi.

Zelenskiy “İşgalciler, yeni bir geniş çaplı saldırı yoluyla kendileri için en azından bir tür zafer kazanmaya çalışmaktan vazgeçmiyorlar. En azından propagandacılarını “besleyebilecekleri” şey arıyorlar. Ve askerlerimizin her birine, tek tek içtenlikle minnettarım. Askerlerimize, Ukrayna’nın tüm Silahlı Kuvvetlerine, tüm şehirlerimize, işgalcilere direnen tüm topluluklarımıza, mübalağasızca direnen ve mücadeleleriyle devletimizi kurtaran herkese…” dedi.

Ruslar Donbass’taki savunmayı kırmaya ve Mariupol’u ele geçirmeye odaklanıyor

Zelenskiy’nin bahsettiği şehirler Mariupol, Avdeevka, Maryinka, Krasnogorovka, Toretsk, Bolşaya Novoselka, Zolote, Popasnaya, Izyum, Harkov, Gulyaipole, Nikolayev, Visokopole, Snegirevka olarak adlandırılmıştır.

Cumhurbaşkanı “Ve onlarca başka şehir, doğudaki diğer topluluklarımız, Ukrayna’nın güneyindeki topluluklar, halkımızın kaderinin, özgürlüğümüzün kaderinin belirlendiği mücadelede sürmektedir” dedi.

İşgalden kurtarılan şehirler

Cumhurbaşkanı “Ukrayna’nın kurtarılmış şehirleri ve halklarının normal hayata dönüşü devam ediyor. 934 yerleşim yeri şimdiden kurtarıldı” dedi.

Ona göre 435 yerleşim yerinde polis, 431 yerleşim yerinde yerel yönetim ve 361 yerleşim yerinde insani yardım merkezlerinin çalışmaları başladı.

Zelenskiy “İnsanların tıbbi ve eğitim hizmetlerine, sosyal koruma kurumlarına erişimini kademeli olarak eski haline getiriyoruz. Karayolu iletişimini ve elektrik, gaz ve su kaynaklarını eski haline getiriyoruz.” dedi.

Erdoğan: Buça ve İrpin’deki olaylar Ukrayna’daki savaşı bitirme çabalarına gölge düşürdü

En büyük tehditler arasında işgalciler tarafından yerleştirilen mayınların, bubi tuzaklarının ve patlamayan mermiler olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı “Hepsini etkisiz hale getirmek çok zaman ve çaba gerektiriyor ve bu önemli görevi yerine getiren tüm uzmanlara, tüm kurtarıcılara çok minnettarım” dedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin doğu Ukrayna’da, özellikle Harkov, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde taarruza geçtiğini kaydetmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com