Zelenskiy, Ukraynalıları Devlet Günü’nü tebrik etti: “Pes etmeyeceğiz”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Devlet Günü’nü ilk kez kutluyor. Vladimir Zelenskiy Ukraynalıları Ukrayna Devlet Günü nedeniyle kutladı.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy bir video mesaj yayınlayarak: “Zorlu bir sabah. Yine roket terörü. Teslim olmayacağız. Vazgeçmeyeceğiz. Yılmayacağız. Ukrayna bağımsız, özgür, bölünmez bir devlet. Ve her zaman böyle olacak. Biz Kazaklar gibiyiz ve bu sebeple, kader kesinlikle bize gülecek.” dedi.

Zelenskiy: Ukrayna savaşa rağmen Bağımsızlık Günü’nü kutlayacak

Devleti korumak için Ukraynalıların birleşmesinin önemli olduğuna inanan Zelenskiy “Büyük Ukraynalı ailemiz”, Ukrayna’nın devlet sembolleri ailesi tarafından birleştirilmiştir. Bunlar üç kardeş: Ukrayna’nın ulusal bayrağı, Ukrayna’nın ulusal arması ve milli marş. Bence sadece devletin ortaya çıkışını kutlamak değil, onun korunması için birlik olmak da çok önemli.” diye ekledi.

28 Temmuz Ukrayna Devlet Günü

28 Temmuz’da Ukrayna’nın Ukrayna Devlet Günü’nü ilk kez kutladığını belirtmekte fayda var. Bayram, Kiev Rus vaftizine denk geliyor.

Geçen yıl, Zelenskiy Devlet Günü’nü onaylayan ilgili kararnameyi başlatıp imzalamıştı. 31 Mayıs 2022’de, 28 Temmuz’da Ukrayna Devlet Günü’nü resmi tatil olarak belirleyen bir yasa kabul edildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com