Zelenskiy: Ukrayna tahılı yüklü 102 gemiden 70’i Asya ve Afrika’ya gitti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna tahılı yüklü 102 gemiden 70'i Asya ve Afrika'ya gitti

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Putin’in Ukrayna tahılının çoğunluğunun en çok ihtiyacı olan yoksul ülkelere değil Avrupa’ya ihraç edildiği yönündeki açıklamasını yalanladı.

“Ukrayna tahıl ürünleri üç kıtaya ihraç edildi: Afrika, Asya ve Avrupa. Ayrıntılı olarak, 54 gemi Asya’ya gönderildi. Afrika’ya 16 gemi, Avrupa’ya 32 gemi gönderildi. Bu arada, bu miktarın bir kısmı da yine Asya ve Afrika ülkelerine gönderiliyor” dedi.

Putin tahıl koridoru anlaşmasının şartlarını değiştirmek istiyor

Bu ayın sonuna kadar Ukrayna limanlarından en az 3 milyon ton tarım ürününün önemli bir kısmı en yoksul ülkelere yönelik olacağını vurgulayan Zelenskiy “Özellikle ilk gemi Etiyopya’ya teslim edildi. Güzergah, önce deniz, sonra kamyonlarla kolay değildi, ancak yüz binlerce Etiyopyalı açlıktan kurtarıldı. Belki de Rusya Federasyonu bundan hoşlanmıyor ve bunu fark etmek istemiyor, ancak dünyanın tam olarak buna ihtiyacı var: farklı kıtalardaki ülkeleri kaostan kurtarmak, insanları açlıktan kurtarmak için.” dedi.

Ukrayna’nın, Rusya Federasyonu’nun aksine, dünyayı güvenliği hak edenler ve hak etmeyenler diye ırkçı bir ayrım yapmadığını belirten Zelenskiy “Bütün insanları, tüm ülkeleri destekliyoruz. Ve bize yardım edenler ve bize yardım etmekten kaçınanlar. Ve daha kararlı olanlar ve daha az kararlı olanlar. Bir kez daha vurguluyorum: Ukrayna, dünya gıda güvenliğinin garantörüydü ve öyle olacak. Devletimizi koruyan herkese ve özgürlük için savaşmamıza yardım eden Ukrayna’nın partnerlerinin her birine teşekkür ederim.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com