Ukrayna’da Şubat içerisinde yeni bir karantina modeli getirilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uyarlamalı karantina, ikinci yarıda veya Şubat ayının sonunda Ukrayna’da yeniden başlatılacak. Üç veya dört karantina bölgesi oluşturulması planlanıyor.

Karantina polisler

Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko tarafından “Ukrayna 30. Koronavirüs: Zorluklar ve Cevaplar” forumunda ifade edildiğine göre yeni karantina modelinde Ukrayna’daki bölgeler, koronavirüs ile durumun en kötü olduğu ve ek kısıtlamalar gerektirdiği üç veya dört bölgeye ayrılacak.

Lyaşko “Şimdi hükümete yeni bir trafik ışığı sunacağız – epidemiyolojik bölgeler, Şubat ortasında, belki de Şubat ayının sonunda Ukrayna’da uygulamaya geçecek. Şehirler birkaç bölgeye ayrılacaklar, üç veya dört; durumun istikrarsızlaştırdığı ve ek önlemlerin hemen alınması gereken yerlerde net işaretler gösterilecek. Getirmek istediğimiz yeni uyarlanabilir karantinadaki anahtar şey, sağlık sisteminin ihtiyacı olan herkese sağlık hizmeti sağlama yeteneği olacak ” dedi.

Lyaşko’ya göre, yeni bölgelendirme, öncelikle belirli bölgelerde getirilen karantina, kısıtlamaları belirlemeyecek; yerel yetkililere koronavirüs ile ilgili durumun kritik olduğunu ve bölgede salgın riski bulunduğunu bildirmekle ilgili olacak.

Lyaşko “Uyarlanabilir karantinaya dahil etmek istediğimiz diğer salgın tehlike düzeylerinden bahsetmek gerekirse: yeşil, sarı, turuncu bölge tanımlamaları karantina kısıtlamalarıyla ilgili olmayacaklar, yerel yönetimlere, işyerlerine veya diğer kuruluşlara bir risk olduğunu bildirecek ve gösterecek. Belli bir bölgede olumsuz sonuçlara yol açabilen bir salgının daha da gelişmesi: hasta sayısında artış, hastaneye yatış sayısında artış ve muhtemelen sağlık sisteminin kaldıramayacağı potansiyel riskle başa çıkmak için.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com