Üst düzey NATO yetkilisi: Karşı saldırı sırasında Ukrayna ordusunun eylemleri övgüyü hak ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

NATO Askeri Komitesi başkanı Amiral Rob Bauer tarafından ifade edildiğine göre Ukrayna’nın Rus birliklerine karşı saldırısı, kara mayınları ve Rusların diğer savunma engelleri sebebiyle büyük ölçüde karmaşık ilerliyor. Ancak Ukrayna askerleri temkinli davranıyor. Bu strateji doğrudur.

Reuters’in bildirdiğine göre iyi tahkim edilmiş bir cepheye karşı Ukrayna askerlerinin temkinli taktikleri çok doğru.

Bauer, Brüksel’deki NATO karargahında gazetecilere verdiği demeçte, “Karşı saldırı zordur… İnsanlar bunun basit bir iş olduğunu düşünmemeli. Asla olmayacak.” dedi.

Amiral, bazı yönlerde askerlerin Rus savunmasını kırmaya çalışırken 30 kilometre derinliğe kadar savunma engelleriyle karşılaştıklarını vurguladı. Tarihsel karşılaştırmalara başvurarak “2. Dünya Savaşı’nda Normandiya’da Müttefiklerin Alman savunma hatlarını aşmasının yedi, sekiz, dokuz hafta sürdüğünü gördük. Bu yüzden bunun bu kadar hızlı olmaması şaşırtıcı değil” dedi.

Ukrayna kuvvetlerinin ilerlemeye çalışırken ağır kayıplar vermemek için temkinli ilerlemekte haklı olduğunu söyleyen Bauer “Bu, bu türden son derece karmaşık bir operasyon ve bence bunu yürütme biçimleri övgüye değer “ dedi.

Amiral, Ukrayna ordusunun karşı taarruzun seyri ve yoğunluğu konusunda baskı veya eleştiriye maruz kalmaması gerektiğini vurguladı çünkü bu, “onlar için çok, çok zor bir zaman”.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com