Ursula von der Leyen: Yaptırımlar Rus ekonomisini onlarca yıl resesyona sürükleyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Avrupa Komisyonu, Ukrayna'nın savaştan kaynaklanan kayıplarını 600 milyar avro olarak tahmin etti

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu sırasında Rusya için Ukrayna’ya karşı yürütülen savaşın cezasız kalmayacağını söyledi.

Von der Leyen “Avrupa ülkeleri Ukrayna’ya savunması için kritik derecede ihtiyaç duyduğu silahları sağlıyor. Milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyoruz ve tarihin en güçlü yaptırımlarını uyguluyoruz. Cezasızlık olmayacak.” dedi.

Ursula von der Leyen, Avrupa Komisyonu’nun Ukrayna’ya enerji ağları, ısıtma ve su temini sistemlerinin eski haline getirilmesinde yardımcı olacağını da kaydederek “Dün Avrupa Komisyonu 3 milyar avro sağlayacağını açıkladı. Ve bu, 2023 mali yardım paketimiz çerçevesinde yalnızca ilk dilim. Bu, Ukrayna’nın mali istikrarını güçlendirecek, maaş ve emekli maaşlarının ödenmesine olanak sağlayacak. Gerektiği sürece size destek olacağız. Siz bizim dostumuzsunuz.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com