Ukrayna’ya en çok yardım eden ülkeler: yeni veriler yayınlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'ya en çok yardım eden ülkeler: yeni veriler yayınlandı

Almanya’daki Kiel Üniversitesi’ndeki Dünya Ekonomisi Enstitüsü, dünya ülkeleri tarafından Ukrayna’ya sağlanan askeri yardımın ölçeğine ilişkin yeni tahminleri yayınladı.

Üniversitenin verilerinde 1 Temmuz itibariyle Ukrayna’nın ana askeri bağışçısı, halihazırda 25.45 milyar dolar sağlamış olan ABD olmaya devam ediyor. İkinci sırada, 4.11 milyar dolarlık yardım tahsis eden Birleşik Krallık yer alıyor. Üçüncü sırada Polonya (1.83 milyar dolar) ve dördüncü sırada Almanya (1.22 milyar dolar) yer alıyor.

Ukrayna’da dolar kuru yükselmeye devam ediyor: 40.50 UAH’a ulaştı

Aynı zamanda Estonya, Ukrayna’ya yapılan yardımın gayri safi yurtiçi hasıladaki payı açısından ilk sırada yer alıyor: Kiev’e ülkenin GSYİH’sının % 0.8’i oranında destek sağladı. İkinci sırada Letonya (GSYİH içinde yaklaşık aynı pay) ve üçüncü sırada Polonya (GSYİH’nın %0.5’i), dördüncü sırada Litvanya (GSYİH’nın %0.3’ü) yer alıyor.

Kiel Üniversitesi’nden gelen veriler, dünya ülkelerinin Ukrayna’ya tahsis etmeye söz verdiği ancak henüz yapmadığı yardımları dikkate almamaktadır.

Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nden uzmanlar, dünya ülkelerinin Temmuz ayında tahsis etmeyi taahhüt ettiği yeni yardımların genel düzeyini de, ülkeye mali ve insani destek de dahil olmak üzere değerlendirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Düşünce kuruluşu, “Donör devletler neredeyse hiç yeni yardım başlatmadı, ancak silahlar da dahil olmak üzere daha önce vaat edilenlerden bazılarını gönderdi” diye belirtti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com