Ukrayna ve Türkiye, savaş sonrası yeniden yapılanma konulu bir mutabakat anlaşması imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Türkiye, savaş sonrası yeniden yapılanma konulu bir mutabakat anlaşması imzaladı. Ankara, köprüler de dahil olmak üzere yıkılan altyapının bir kısmının yeniden inşasına yardım edecek.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin basın servisi tarafından verilen bilgilere göre mutabakat, 18 Ağustos’ta Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Lviv ziyareti sırasında Ukrayna adına Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov ve Türkiye adına Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından imzalandı.

Erdoğan, Guterres ve Zelenskiy Lviv’de görüşecek

Böylece Türkiye, Ukrayna’nın savaş sırasında tahrip olan altyapıyı restore etmesine yardım etmeyi kabul etti.

Kubrakov “Rusya tarafından tahrip edilen altyapının restorasyonunda işbirliği yapma niyetleri için Türk ortaklara müteşekkiriz. Bu aynı zamanda Türk iş dünyasının yol ve köprü yapımındaki kapsamlı tecrübesiyle de kolaylaştırılmaktadır, bu Zaporoje ve Kremençug köprülerinde gördüğümüz mega projelerde de oldu.” dedi.

Yakın gelecekte, Türk yatırımlarını çekecek ve belirli projeler üzerinde çalışacak ortak bir grup oluşturulacak. Danışmanlık ve teknik yardım da sağlayacak olan restorasyona Türkiye’nin devlet kurumları ve iş dünyası da katılabilir.

Buça ve İrpen’i başkente bağlayan Kiev bölgesindeki Romanovka köyündeki köprüden yeniden yapılanmaya başlanması planlanmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com