Ukrayna’da karantina 22 Mayıs’ta sona eriyor, ancak uzatılacak.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başbakan Denis Şmigal bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Ukrayna’da karantinanın 22 Mayıs’ta resmi olarak sona ereceğini ancak bu tarihten sonra yeniden yeniden uzatılacağını söyledi. “Resmi olarak 22 Mayıs’a kadar karantina, ancak bu bitiş tarihi değil.” dedi.

Aynı zamanda, kabinenin karantinadan çıkışın her adımında çalıştığını da sözlerine ekledi. “Bugün tahmin etmek zor. Şimdi insidans oranının zirvesindeyiz. Tam olarak son yedi ila sekiz gün arasında gidiyoruz. Hasta sayısını yüzde olarak artırmadık. Hasta olanlara göre hasta sayısında bile biraz düşüyoruz. Ancak halen iyileşenlerin sayısının hasta olanların sayısına eşit olduğu tek bir güne henüz ulaşamadık.” dedi.

Yerel makamlar karantinayı daha da güçlendirebilir ama zayıflatamaz

Ayrıca yerel makamların gerektiğinde karantinayı güçlendirebileceğini, ancak zayıflatamayacağını belirten Şmigal “Yerel makamlar, devlet düzeyinde getirilen karantinayı yumuşatma hakkına sahip değildir, çünkü bu insanların yaşamını, sağlığını ve güvenliğini ifade ediyor. Belirli bir bölgede yerel olarak bir salgın meydana gelirse karantina önlemlerini güçlendirmek için bir hak var. Teknolojik çevre güvenliği ve acil durumlar komisyonu olarak toplanıyorlar, kararlar alıyorlar, önlemleri güçlendiriyorlar, yerleşimlerin girişini kapatabiliyorlar. Yerel makamların bu yetkileri var.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com