Rada Sübyancıların Kimyasal Hadımına İlişkin Yasayı Kabul Etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Meclisi Verkhona Rada “Küçük, Ergenliğe Ulaşmamış Bir Kişiye Karşı İşlenen Suçların Sorumluluğunun Güçlendirilmesine İlişkin Bazı Yasalardaki Değişikliklerle İlgili Kanun”u kabul etti.

Bir kararın kabulü için gerekli asgari oy 226 iken 247 milletvekili bu yönde kullandı.

Ukrinform ajansının haberine göre,  kanun, çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadele alanındaki mevzuatın iyileştirilmesine yönelik entegre bir yaklaşım sergilemektedir. Bu nedenle, küçüklere tecavüz ve çocuklara yapılan tacizlerde cezaları Ukrayna Ceza Kanununda değişiklik yaparak arttırmıştır. Özellikle, 152. Maddeye göre, yeni ceza zorunlu kimyasal hadım kullanımını öngörmektedir. Ancak, bu ceza 18 yaşın altında ve 65 yaşın üstündekilere uygulanmaz.

Yasaya göre, zorunlu kimyasal hadım şeklindeki ceza, libido ve cinsel aktiviteyi azaltan kimyasallardan oluşan antiandrojenik ilaçların mahkum bir kişiye zorla verilmesinden ibarettir.

Aynı zamanda, yasa, Ceza Kanunu’nun çocuklara tecavüzüne ilişkin maddelere uygun olarak hapis cezasına çarptırılmış kişilerin halka açık bir kaydının oluşturulmasını öngörmektedir. Ukrayna Bakanlar Kurulu, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra iki ay içinde böyle bir kayıt oluşturulmasını sağlayacaktır.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com