Ukrayna’da ısıtma sezonunda dairelerdeki yeni minimum sıcaklık 16 dereceye düşürüldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da ısıtma sezonunda dairelerdeki yeni minimum sıcaklık 16 dereceye düşürüldü

Mevcut koşullarda gaz ve kömürün idareli kullanılması adına Ukraynalıların evlerinde kışın minimum sıcaklık 16 dereceye düşürülecek.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal “Gerçeği süslemeyelim: bu kış zor olacak. Bu nedenle, bir kez daha herkesi kışa dikkatlice hazırlanmaya çağırıyoruz. Her ailenin kış için gerekli temel şeylere sahip olması arzu edilmekte: sıcak giysiler, mumlar, el fenerleri, piller. Büyük roket saldırıları sebebiyle elektrik veya ısının olmaması durumunda bunları hazırlamak önemlidir.” dedi.

Ülkenin ısıtma sezonuna %90’dan fazla hazır olduğunu, halka özel ısıtma noktalarının hazırlandığını, kritik altyapının hızla eski haline getirilememesi durumunda tahliye planlarının geliştirildiğini vurgulayan Şmigal “Isıtmayı açtıktan sonra gaz ve kömürü tasarruflu kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Evet, bu apartmanlarda sıcaklığın düşmesi anlamına geliyor. Bu kış izin verilen minimum değer 16 derece, ortalama 18 derece olacak.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com