Ukrayna’da, geleceğe dair iyimserlerin sayısı savaşa rağmen keskin bir şekilde arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
nüfus

Ülkedeki durumun düzeleceğine inanan Ukraynalıların payı %13’ten %76’ya çıktı. Sonuçlar ülkenin farklı yerlerinde hemen hemen aynı çıktı.

Sosyolojik araştırma grubu “Raiting” tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre Ukrayna’daki savaşa rağmen ülkedeki yaşam koşullarının gelecekte daha iyi ve tatmin edici olacağını düşünen vatandaşların sayısı arttı. Yaşam koşullarının iyi olacağını düşünenlerin payı Kasım 2021’de %4 iken Mayıs 2022’de %9’a, tatmin edici olacağını düşünenlerin payı ise %34’ten %59’a yükseldi. .

Ukraynalıların sadece onda biri barış uğruna toprak tavizlerine sıcak bakıyor (anket)

Yaşam koşullarını kötü bulanların oranı ise yüzde 53’ten yüzde 28’e düştü. Ülkenin güneyi ve doğusunda, yaşam koşullarını yetersiz olarak nitelendiren biraz daha fazla sayıda kimse var. En iyi tahminler 18-29 yaş arası grupta gözlenmektedir.

Ayrıca, halkın Ukrayna’nın geleceğine yönelik tutumunda olumlu değişiklikler meydana geldi. İyimserlerin sayısı %13’ten %76’ya yükseldi. Coğrafi ve yaş dağılımı açısından cevaplar ise oldukça benzer: tüm bölgelerde bulunan vatandaşlar Ukrayna için daha iyi bir geleceğe inanıyor. Durumun değişmeyeceğine inananların oranı %38’den %13’e, kötüleşeceğine inananların sayısı ise %35’ten %7’ye düştü.

Anket 18-19 Mayıs 2022 tarihlerinde bilgisayar destekli telefon görüşmesi ile 18 yaş üstü 2000 Ukraynalı ile gerçekleştirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com