Akhmetov: Rusya Federasyonu’na tüm uluslararası platformlarda dava açacağız

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı milyarder işadamı, mülkiyetinde bulunan fabrika ve işletmelerin savaş öncesi değerinin on milyarlarca dolar olduğunu ve bu sebeple uluslararası mahkemelerde maruz kaldığı kayıpları telafi etmeyi planladığını söyledi.

Ukraynalı işadamı Rinat Akhmetov, Rus saldırganlığının sonucunda maruz kaldığı kayıpları geri almayı planlıyor.

Mariupol’de bir binanın bodrumunda 200 ceset bulundu

Novoye Vremya ile yaptığı bir röportajda Ahmetov “24 Şubat 2022’de Rusya Federasyonu’nun geniş çaplı saldırısının başlamasından sonra, Azovstal, Mariupol Ilyich Demir ve Çelik Fabrikası, Avdeevsky kok fabrikası, Lugansk Enerji Santrali ve düzinelerce diğer endüstriyel altyapı ve yeşil enerji tesisi kısmen veya tamamen yok edildi veya hizmetten alınmak zorunda kaldı.” dedi.

Akhmetov, savaş başlamadan önce listelenen tesislerin değerinin on milyarlarca dolar olduğunu da sözlerine ekleyerek “Kesinlikle Rusya’ya karşı dava açacağız ve tüm kayıplar ve iş kaybı için uygun tazminat talep edeceğiz “ dedi.

Ukraynalıların sadece onda biri barış uğruna toprak tavizlerine sıcak bakıyor (anket)

Halihazırda yasal çalışmalar devam ettiğini, tüm uluslararası ve ulusal mahkemelerde avukatların dava açma hazırlıklarında olduğunu vurgulayan Akhmetov “İkame maliyeti açısından, Ilyich Demir ve Çelik Fabrikası ve Azovstal’ın Rus saldırganlığından kaynaklanan kayıpları 17 milyar ila 20 milyar dolar arasında değişiyor. Nihai miktar Rusya’ya yapılacak iddia beyanında belirlenecek.” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com