Ukrayna’da AB’ye kaçak gitmeye çalışan altı Türk vatandaşı yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv bölgesindeki sınır muhafızları Polonya’ya kaçak yollar gitmeye çalışan altı Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Bir Lviv dekolmanı, sınırdaki check-in sırasında Polonya sınırına hareket eden bir arabayı durdurdu. Ukraynalı sürücüye ek olarak, arabada beş Türk vatandaşı daha vardı. Yabancıların yanında kimlik kartları ve pasaportları vardı. Sınır muhafızları, vatandaşların kısa süre önce Ukrayna topraklarına yasal olarak ulaştığını ve AB ülkelerine ulaşmak için kontrol noktasını atlamayı amaçladığını tespit etti.

Yolculuk için önceden hazırlanan yabancılar; muhtemelen Ukrayna-Polonya sınırını yasa dışı bir şekilde geçmelerin kolaylaştırmak için eyalet sınırlarını gösteren bir rotanın yüklendiği GPS izleme cihazı kullanmak istediler.

Şu anda, yabancılar doğrulama, soruşturma ve haklarında yasal bir karar verilmesi için sınır birimine götürüldüler.

Polonya’ya da yasadışı yollardan girmeye çalışan başka bir Türk vatandaşı da Mostiski sınırında gözaltına alındı.

Geçtiğimiz hafta kravatlı “şık giyimli” yabanıcının uçakla Odessa’ya geldiği ve vizesi olmadiği için AB’ye seyahatine yasadışı yoldan devam etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

1984 doğumlu buyabancı, Ukrayna devlet sınırını yasa dışı yollardan aşmaya çalışmaktan ötürü idari gözaltına alındı. Mahkeme olaya karar verecek.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com