Ukrayna Sağlık Bakanlığı karantina kontrolünü güçlendirmeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov tarafından yapılan açıklamada Ukrayna Sağlık Bakanlığı, karantina tedbirlerinin uygulanmasını sıkılaştırmak için Bakanlar Kuruluna öneride bulunacak.

Maksim Stepanov

İhlallerin en sık olarak gerçekleştiği toplu taşıma ve perakende zincirlerinin çalışmalarına odaklanması önerilecektir.

Sağlık Bakanı’na göre, son günlerde koronavirüs enfeksiyonu COVID-19 insidansındaki artış, daha önce belirtilen kısıtlamalara uyulmaması ile ilişkilidir.

“Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından, belirli kurumlar tarafından karantinaya uyum konusunda olabildiğince katı bir kontrol başlatacağız. Yani insanların kullandığı ulaşımdan bahsediyoruz. Maske takmadan geliyorlar ve koruyucu ekipman kullanmıyorlar. Bazı süpermarketlerde toplumsal mesafeye tam olarak saygı duymadıkları gibi maske de kullanmıyorlar.” dedi.

Ancak Sağlık Bakanlığı, genel sert karantina tedbirlerinin yeniden getirilmesi konusunda ısrar etmeyeceğini söyledi. Stepanov‘a göre, sadece belirli alanlardaki kısıtlamalardan bahsedilmektedir.

Bakan, “Şiddetli kısıtlamalar derken öncelikle çeşitli kurumların çalışmalarını kısıtlamaktan bahsediyorum, örneğin gece kulüpleri.” dedi.

Ukrayna’da önceki gün 921 koronavirüs enfeksiyonu vakası kaydedildi. Bir önceki gün ise 829 vaka kaydedilmişti. Aynı zamanda, salgının başlangıcından bu yana ilk kez, enfekte olan sayısı günde 900’ü aştı .

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com