Ukrayna Parlamentosu, jeneratörlerin ve Starlink’in gümrüksüz ve KDV’siz ithalatına izin verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da sıkıyönetim ve genel seferberlik üç ay uzatıldı

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada Ukrayna’nın enerji altyapısının restorasyonunu teşvik eden, jeneratörlerin ve Starlink’in ithalatına ilişkin vergileri iptal eden 8196 ve 8197 sayılı yasa tasarısını destekledi.

Golos partisinden Verkhovna Rada Yardımcısı Yaroslav Jeleznyak Telegram kanalından yaptığı açıklamada ilgili yasa tasarıları için 331 ve 332 milletvekilinin oy kullandığını belirtti.

Yenilikler arasında şunlar bulunuyor:

  1. Yasama düzeyinde, jeneratörlerin, diğer ekipmanların, vergisiz ve KDV’siz Starlink ithalatı bireyler için dahil olarak uygulanmaktadır. Norm yasa, Mayıs 2023’e kadar geçerli olacak.
  2. Vatandaşların lisanssız olarak 2.000 litreye kadar akaryakıt depolamasına izin verildi. Büyük hacimlerin beyan esasına göre vergi dairesine bildirilmesi gerekecektir.
  3. Enerji Topluluğu teknik yardımı, enerji arzını eski haline getirmek için ekipman üzerindeki KDV ve ithalat vergilerinden muaf tutuldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com