Johnson, savaşı 2023’te bitirmek için gerekli silahların Ukrayna’ya nakledilmesi çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, The Wall Street Journal’daki köşesinde Ukrayna’nın uluslararası ortaklarının, savaşın bir an evvel sonlanması adına Rusya’ya karşı kullanılmak üzere gerekli tüm silahları Ukrayna’ya teslim etmeleri gerektiğini belirtti.

Ukrayna’daki savaşın ancak Vladimir Putin‘in yenilgisiyle sona erebileceğini vurgulayan Johnson “Savaş tek bir şekilde bitebileceğine göre; soru kaçınılmaz sonuca ne kadar çabuk ulaşacağımızdır. Putin’in sefaletinin perdesinin bir an önce kapanması Rusya dahil herkesin çıkarınadır. 2025’te olmaz. 2024’te değil, 2023’te.” diye yazdı.

Ortakları gerekli tüm silahları Ukrayna’ya teslim etmeye de çağıran Johnson “Batı’nın Ukraynalıların askeri hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak veya en azından Rusları bu yıl ele geçirilen tüm topraklardan kovmak için başka neler yapabileceğini acilen görmenin zamanı geldi” diye yazdı.

Johnson, Ukraynalıların başarılı olmak için gereken cesarete sahip olduğunu da sözlerine ekleerek bunu gösterdiklerini ve tek ihtiyaçlarının ekipman olduğunu belirtti.

NATO Genel Sekreteri, Ukrayna’daki savaşın kontrolden çıkabileceği konusunda uyardı

Rusya’nın havadan saldırılarına karşı Ukrayna’ya gerekli yardımı sağlamaya çağıranJohnson, Kiev’in insansız hava aracı ve füze fırlatma ekipmanlarının yanısıra uçaksavar füzelerini tespit etmek için insansız hava araçlarına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Eski başbakan, Ukraynalı askerlerin bölgelerini hızlı bir şekilde geri almak için ATACMS gibi daha uzun menzilli sistemlere, zırhlı araçlara ve tanklara ihtiyaç duyduğunu da kaydetti.

İddiaya göre Ukrayna’ya yapılan yardımdaki artışın savaşı tırmandırdığı yönündeki açıklamaları tamamen saçmalık olarak nitelendiren Johnson “Bay Putin’in nükleer seyir füzelerine konvansiyonel savaş başlıkları takmaya başladığı bildirildi, bu da insansız hava araçları ve füzeler konusunda eksik olduğunu gösterebilir. Bu sadece bir spekülasyon, ancak öğrenmek için bekleyemeyiz” diye yazdı.

Aynı zamanda Johnson, Putin’in nükleer silahları veya diğer kitle imha silahlarını kullanmanın imkansızlığını bildiğini çünkü sonuçlarını bildiğini vurguladı. Aynı zamanda, Putin’in kendisi de tırmanıştan korkuyor.

Johnson savaşın bir an önce sonlanmasının yolunu ise “Bu dava tek yönlü gidiyor. Tüm dünyanın iyiliği için, bu cesur Ukraynalıların davayı bitirmesine yardım edelim ve ne kadar erken olursa o kadar iyi” şeklinde özetledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com