Ukrayna ordusu yeni uzun menzilli AQ 400 Scythe İHA’larının ilk partisini teslim aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: defence-blog.com

Ukrayna ordusu, yeni uzun menzilli AQ 400 Scythe insansız hava araçlarının ilk partisini aldı,Yeni İHA’ların uçuş menzili 32 kg’a kadar yük ile 750 km’dir.

Defence Blog tarafından verilen bilgiye göre Ukraynalı imalat şirketi Terminal Autonomy, 100 adet drone’luk ilk üretim kapasitesine dikkat çekerek, tedarikin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Şirket, üretimi ayda 500 adede çıkarmak istiyor.

AQ 400 Scythe, kısa pistlerden veya mancınıklardan fırlatılmak üzere tasarlanmış, 32 kg’a kadar yük taşıyabilen uzun menzilli (750 km) bir drone’dur. Azaltılmış menzille birlikte 70 kg’a kadar artma olasılığı da mevcuttur. Önemli özellikleri arasında hızlı montaj, seri üretim yetenekleri ve maliyet etkinliği bulunan yeni dronların savaşta önemli bir varlık haline gelmesi beklenmektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Terminal Autonomy bazı bileşenleri Ukrayna dışından, başta Almanya ve İngiltere olmak üzere satın alsa da, projenin önceliğinin üretimin Ukrayna içinde maksimum yerelleştirilmesi olduğunu belirtti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com