Türkiye “tahıl anlaşmasını” yeniden tesis etmek ve savaşı sona erdirmek için çaba gösteriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Moskova, Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri askeri hedef olarak kabul edeceğini açıkladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılması ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ilkesi doğrultusunda Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi yönünde çaba göstermeye devam ettiğini belirtti.

Ukrayna-Rusya arasında devam eden çatışmalara ilişkin Türkiye olarak, ilk günden itibaren, bu krize çözüm bulabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliğinde gayretlerin sürdürüldüğünü dile getiren Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Temennimiz, tüm dünyayı etkileyen bu savaşın bir an önce son bulmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin koordinasyonunda hayata geçirilen ve etkinliğiyle tahıl krizinin aşılmasına büyük katkı sağlayan Karadeniz Tahıl Anlaşması’nın yeniden aktif hale gelmesi için de girişimleri sürdürmeye devam ettiklerini aktaran Güler, Karadeniz’de barış ve istikrarın yeniden tesisinin tüm dünya açısından önemini vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Güler, Karadeniz’deki dengeyi sağlayan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin dikkatle, sorumlu ve tarafsız bir biçimde uygulandığını ve bunda kararlı olduklarını söyledi.

Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Karadeniz’in mayınlardan arındırılmasına ilişkin bir anlaşma imzalayacak

Karadeniz’deki mayın tehlikesine karşı Türkiye öncülüğünde başlatılan “üçlü girişim” kapsamında Türkiye, Bulgaristan ve Romanya heyetlerinin yer aldığı Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu Toplantısı’nın 3’üncü turunu 22-23 Kasım’da Bakanlık ev sahipliğinde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Güler, “11 Ocak 2024 tarihinde üç ülkenin Savunma Bakanlarının katılımıyla İstanbul’da imza töreninin yapılmasını da planlıyoruz.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com