Ukrayna meclisi Verhkhona Rada başkanı görevinden alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2019 yılından beri Ukrayna’da meclis başkanlığını sürdüren Dmitriy Razumkov 284 milletvekilinin oyuyla parlamento başkanlığı görevinden alındı.

Jitomir’e bağlı Berdiçev’de 1983 yılında doğan Razumkov 14 yaşında Kiev’e taşındı ve liseye girdi. Ardından Taras Şevçenko Üniversitesi Uluslararası İlişkiler İlişkiler Bölümün’den onur derecesiyle mezun oldu. 2011 yılında hukuk diploması için ikinci bir yüksek öğrenim gördü.

Dmitriy Razumkov, 2006’dan beri siyasi danışmanlık alanında çalışıyor. 2019’da cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Vladimir Zelenskiy‘nin genel merkezinin danışmanı ve sözcüsü oldu ve aynı yılın Mayıs ayında Halkın Hizmetkarı partisinin başkanı oldu.

Razumkov, 2019 seçimlerinde, Halkın Hizmetkarı Milletvekili ve Verkhovna Rada Başkanı seçildi.

TURKSİD Ukrayna ile Fastiv Belediyesi arasında OSB kurulumu için memorandum imzalandı

Vladimir Zelenskiy, Razumkov’un istifa etme girişimini parti programını yerine getirmediği gerçeğiyle açıklamıştı. Zelenskiy’nin ekibi ve parti ile Razumkov arasında gerilimler sürmekteydi. Bunun üzerine Truskavets’te yapılan ve Zelenskiy’nin de katıldığı parti toplantısında Razumkov’un görevden alınmasına dair yeterli imza toplandı ve meclise sunuldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com