Ukrayna, Japon hükümetinin garantisi altında Dünya Bankası’ndan 1.5 milyar dolar aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, Japon hükümetinin garantisi altında Dünya Bankası'ndan 1.5 milyar dolar aldı

Ukrayna, Dünya Bankası Güven Fonu mekanizması aracılığıyla Japon hükümetinin garantisi altında sağlanan 1.5 milyar ABD doları tercihli finansmanı aldı.

Maliye Bakanlığı basın servisi tarafından yayınlanan mesajda Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marçenko, “İlgili finansman, ekonomiyi eski haline getirmeyi ve halkın sosyal korumasını güçlendirmeyi amaçlayacaktır. Ukrayna’nın G7 başkanlığı sırasında Japonya Hükümetine ve Dünya Bankası ekibine verdiği kesintisiz destek için minnettarım” dedi.

Rusya Federasyonu’nun topyekun işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna’nın Japonya Uluslararası Kalkınma Ajansı (JICA) aracılığıyla Japon hükümetinden tercihli finansman şeklinde 581 milyon dolardan fazla para aldığı kaydediliyor.

Bu yıl Japon hükümetinin Dünya Bankası Güven Fonu aracılığıyla doğrudan bütçe desteği olarak 2 milyar dolar daha sağlaması bekleniyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com