“Ukrayna Ulusal Bankası, İskonto Oranlarını % 16’ya İndirebilir”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İskonto oranlarıyla ilgili görüşleri alınan uzmanlar ve bankacılar, Ukrayna Ulusal Bankası’nın (NBU) iskonto oranını % 16’ya indireceğini tahminlerinde bulundular.

Aynı zamanda dönem içerisinde siyasi riskler nedeniyle oranların değişmediği ve NBU’nun indirimleri % 18’lik bir oranda sabit tuttuğu da belirtildi.

Uzmanlar, NBU’nun zorlu bir seçim döneminde devlet menkul kıymetlerine yabancı yatırımı çekmek için oranlarda değişiklik yapılmadığından, devlet tahvillerine yatırım yapmak için çok karlı bir zaman olduğunu söylüyor.

Yatırım bankası analistleri, 2020 yılında iskonto oranında % 14’lük bir düşüş olmasını bekliyorlar.

Kaynak: news.finance.ua

 

UkrHaber, sağlanmakta olan bilgi hizmetiyle ilgili oluşabilecek hukuki ve diğer sorunlardan hiçbir şekilde sorumlu olmadığını kabul ve beyan eder.

Gökberk Kuzgunkaya

Gökberk Kuzgunkaya, 2018 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından Ukrayna'da Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. UkrHaber sitesinde haber koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır. İletişim: gokberkkuzgunkaya@gmail.com