Ukrayna için savaşan yabancıların vatandaşlık almaları kolaylaştırıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukraynalılara belge vermek için mobil noktalar Türkiye dahil üç ülkede daha başlatılacak

Bakanlar Kurulu göçmen kotasının oluşturulmasına ilişkin prosedürde değişiklikler yaptı. Ukrayna ordusunda görev yapan yabancıların vatandaşlık alması kolaylaşacak.

Verkhovna Rada hükümet temsilcisi Taras Melniçuk Telegram mesajında Ukrayna’ya göç etme izni alma hakkına sahip yabancılar ve vatansız kişilerin kapsamının, Ukrayna Devlet Özel Ulaştırma Hizmetinde ve Ukrayna Ulusal Muhafızlarında üç veya daha fazla yıl görev yapmış kişileri de kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurdu.

Buna ek olarak, liste Ukrayna Silahlı Kuvvetlerde, Devlet Özel Ulaştırma Servisi’nde ve Ulusal Muhafızlarda (askerlik hizmetinin süresine bakılmaksızın) görev yapan ve askeri sağlık komisyonları tarafından askerlik görevinin yerine getirilmesi sırasında alınan hastalık, yaralanma (yaralanma, ezilme, sakatlanma) sebebiyle askerlik hizmetine uygun olmadığı kabul edilen kişileri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Savunma Bakanlığı ve Ulusal Muhafızlar ayrıca yukarıda belirtilen kişi kategorileri için göç kotalarının oluşturulmasına ilişkin Ukrayna Devlet Göç Dairesine teklif sunma yetkisine sahip olacak

Ukrayna’ya göç etme izni almak için Devlet Göçmenlik Dairesi’ne sunulması gereken belgelerin listesi de netleştirildi.

Göç kotaları

Şubat ayında Bakanlar Kurulu 2023 yılı için göç kotasını 9,203 kişi seviyesinde belirlemişti. Bu rakam geçen yıl beklenenin biraz üzerinde (8.488 kişi).

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com