Ukrayna, Dünya Bankası’ndan 4.5 milyar dolar hibe alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

24 Kasım’da Maliye Bakanı Sergey Marçenko ve Dünya Bankası Doğu Avrupa Bölge Direktörü Arup Banerjee, Ukrayna’ya 4.5 milyar dolarlık hibe sağlanmasına ilişkin anlaşmayı imzaladı.

Maliye Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre bu hibe fonlarının “Ukrayna’da sürdürülebilir kamu yönetiminin sağlanması için kamu harcamalarının desteklenmesi” projesi çerçevesinde üçüncü ek fon olarak Amerika Birleşik Devletleri tarafından sağlandığı ve birçok bağışçı tarafından Vakıf Fonuna gönderildiği kaydedildi.

Marçenko “Ukrayna ile uzun vadeli işbirliği, mali destek ve dayanışma için Amerika Birleşik Devletleri Hükümetine ve Dünya Bankası ekibine minnettarız. Bahsi geçen hibe fonları, ülkemizin acil ihtiyaçlarının finansmanına önemli bir katkıdır. Bu, saldırgana karşı mücadele koşullarında ülke içinde yerinden edilmiş kişilere maaşların, sosyal ve emeklilik ödemelerinin ve yardımın ödenmesini sağlamaya devam etmemizi sağlayacaktır” dedi.

Ayrıca, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) ve Uluslararası Kalkınma Derneği (IDA) ile birlikte yürütülen “Ukrayna’da sürdürülebilir kamu yönetimini sağlamak için kamu harcamalarının desteklenmesi” projesinin Ukrayna’da toplam 6.3 milyar dolar tutarında uygulandığı bildirildi.

24 Kasım Perşembe günü Avrupa Parlamentosu’nun Ukrayna’ya 2023 için 18 milyar avro tutarında bir mali yardım paketini onayladığını da hatırlatmak gerekir. Bu fonlar, Ukrayna’nın 2023’te ihtiyaç duyacağı aylık 3-4 milyar avroluk finansmanın yaklaşık yarısını karşılayacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com