Ukrayna, Avrupa’da E-Ticaret Büyümesi Açısından İkinci Sırada – BRDO

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

BRDO IT-Telekom Başkanı Alexander Kubrakov Ukrayna’da e-ticaret pazar hacmi büyümesinin yıllık % 30’dan fazla olduğunu belirtti.

Finance.ua‘nın haberine göre, “Dünyadaki e-ticaret pazarı yılda % 23-25 oranında büyürken, Ukrayna’da bu oranlar% 30 şeklinde çok daha yüksek ” diyerek istatistikleri gösterdi.

A. Kubrakov, Ukrayna’nın Avrupa’da kişi başına düşen GSYİH açısından son sırada olduğunu, internet penetrasyonu açısından ikinci olduğunu ve banka kartlarının penetrasyonu açısından komşu ülkelerin % 10-20’sini kapsadığını belirtti.

BRDO’ya göre , 2017’de Ukrayna’daki e-ticaret pazarının hacmi 50 milyar doları veya toplam perakende satışların % 3.2’sini aştı. Aynı zamanda, Ukrayna’da e-ticaretin büyüme oranı, Avrupa’nın en yüksek ikinci büyüme oranı olan yaklaşık% 31 oldu.

A. Kubrakov “Piyasa için önemli bir sorun bulunmaktadır:  Satıcı mallar için para aldığı anda yazılı olarak mali bir makbuz sağlama yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu, yılda 7.5 milyar UAH’dan fazla ödeme hacmiyle ve dağıtım bedelleri ile birlikte 12 milyardan fazla ödemeyi yazılı makbuz ile yapmayı imkânsız kılıyor” diye belirterek sorunun çözümünün elektronik fatura izni ile çözülebileceğini ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com