Türk muhabirler Harkov oteline düzenlenen roket saldırısından mucizevi bir şekilde kurtuldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: Kharkiv Bölgesi polisi

Rusya’nın Harkov’daki otele saldırısı sırasında Türk muhabirler mucizevi bir şekilde kurtuldu. Saldırı sırasında Anadolu Ajansı muhaberi Türk gazeteciler odalarında bulunuyordu.

Harkov Bölgesi Ulusal Güvenlik Servisi Soruşturma Dairesi Başkanı Sergey Bolvinov Türk muhabirlerin Rusların saldırısına uğrayan otelde ilk kez konaklamadıklarını belirterek gazeteci ve foto muhabirinin Harkov bölgesinde çalıştıklarını ve Rus ordusunun savaş suçlarını kaydettiklerini belirtti.

6 Ocak’ta Harkov’a tekrar geldiklerini ve saldırı sırasında her ikisinin de ikinci kattaki odalarında bulunduklarını belirten gazeteci “Korkunç bir patlama hissettim, ardından bir başkası geldi, camlar uçtu. Cam parçaları elimi yaraladı. Ve hemen dışarı koştum. Meslektaşım için çok korkmuştum, yan odadaydı. Bu sıradan bir otele yapılan cüretkar bir saldırı, daha öncede hep orada kaldık, neredeyse şehrin ortasında ve Rusların buraya saldıracağını beklemiyorduk. Orada hiç asker yoktu” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Türk foto muhabiri de şokta olduğunu belirterek “Güçlü bir patlama duydum, toz yükseldi, hiçbir şey görünmüyordu. Öyle bir durumdaydım ki neredeyse hiçbir şey anlayamıyordum, ne olduğunu anlayamıyordum. Şok halinde olduğumu hissettim, üzerime enkaz uçtu. Sokağa koştuğunma meslektaşımı eli kanlı halde orada gördüm.” dedi.

Gazetecilerin Harkov bölgesini dolaşarak Rus saldırılarının sonuçlarını filme aldıkları araçları da otelin yakınında park halindeydi ve patlama sonucu hasar gördü.

10 Ocak akşamı Rus birlikleri Harkov’u S-300 füzelerle şehrin merkezindeki bir oteli vurdu. Bir kişinin durumu ağır, bir kişinin yaralı ve durumu orta, diğerlerinin durumu ise hafif. Kurbanlar arasında otelde yaşayan Türk yayın gazetecilerinin de olduğu bildirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com