Rusya’nın Ukrayna limanlarına saldırıları 105 liman altyapı tesisine zarar verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Oleksandr Kubrakov, Facebook

Tahıl anlaşması”nın sona erdiği 18 Temmuz’dan bu yana Ukrayna’da 105 liman altyapı tesisi Rus saldırıları sebebiyle zarar gördü.

Yeniden Yapılanma’dan Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Toplumsal Kalkınma, Bölgeler ve Altyapı Bakanı Aleksander Kubrakov yayınladığı mesajda, “18 Temmuz’dan bu yana Rusya’nın Ukrayna limanlarına düzenlediği saldırılar sonucunda 105 liman altyapı tesisi hasar gördü ve kısmen yok edildi.” dedi.

Özellikle 13 Eylül gecesi yapılan düşman drone saldırısında Odessa bölgesindeki Reni ve İzmail limanlarında idari binalar, tahılın bulunduğu depolar, petrol depolama tankları ve motorlu araçlar hasar gördü.

Kubrakov ayrıca Tuna kümesindeki limanlara yapılan saldırılar ve deniz limanlarının kapatılmasının Asya, Afrika ve Avrupa ülkelerine tahıl kargo ihracatında ayda yaklaşık 3 milyon ton azalmaya yol açtığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı, “Saldırganın ihracat potansiyelini azaltma çabalarına rağmen limanlar çalışmaya devam ediyor” diye vurguladı.

Şu anda, Tuna kümesindeki limanlar Ukrayna’nın tarımsal ihracatı için tek su yolu olmaya devam ediyor ve güçlü hava savunma sistemleriyle korunmaları gerekiyor.

Fotoğraf: Oleksandr Kubrakov, Facebook

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com